dilluns, 5 de març del 2012

Acte institucional en record del Xè aniv. de Patrimoni Cultural de la Ciutat

El dissabte 3 de març de 2012, ens hem trobat a la Sala de Plens de l’Ajuntament per a commemorar els 10 any de ser nomenades les Desfilades dels Armats com a Patrimoni Cultural de Ciutat.
Presidien l’acte el nostre alcalde Sr. Joan Mora i Bosch, el president dels Armats Sr. Jordi Llinàs i Ortiz i el periodista i historiador Sr. Manuel Cusachs i Corredor. Hi eren presents una part dels regidors del nostre ajuntament, la Junta dels Armats, el rector de Santa Maria, companys de les confraries, socis Armats, familiars i amics que hem omplert la Sala de Plens.
La presidència amb els Srs. Llinàs, Mora i Cusachs

Primerament el senyor alcalde ha presentat l’acte, donant a continuació la paraula al nostre president, que ha adreçat unes paraules de benvinguda a tots els assistents, manifestat la seva satisfacció i il•lusió en aquest primer acte públic com a president, i fent una petita ressenya dels trets més importants de la història dels Armats i les seves activitats durant l’any. Seguidament els assistents han pogut veure una filmació amb un recull de fotografies antigues i actuals de les activitats dels Armats a la Setmana Santa i les visites a Roma dels anys 1986 i 2008.

Assistents a l'acte

Seguidament, el president ha cedit la paraula al sr. Manuel Cusachs, que ha parlat sobre el Mataró dels segles XVIII i XIX finalitzant amb una breu pinzellada sobre fets remarcables de la història dels Armats des de l’any 1705 fins al segle XXI. Un dels aspectes que ha remarcat és la necessitat, reconeguda per tots, de posar fil a l’agulla per a tenir el més aviat possible una recopilació en forma de llibre sobre la història de la nostra entitat.
Finalment, l’alcalde de Matarò, sr. Joan Mora ha fet la cloenda de l’acte, on ha manifestat l’orgull que representa per a la ciutat el fet de tenir una entitat com els Armats i ha ofert la col•laboració per part de l’Ajuntament al projecte de plasmar la seva història per escrit.
Un cop acabat l’acte, la Junta ha fet un petit obsequi al Sr. Manuel Cusachs, en agraïment per haver col•laborat en aquest acte de record.

(Fotografies: Amadeu Llinàs)

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada