dilluns, 2 d’abril del 2012

Processó del Prendiment 2012

Són les 6 de la tarda de l’1 d’abril. Tota la formació dels Armats està concentrada al Pati de la Presó. Al davant de la Basílica de Santa Maria, la gent de la Confraria de Jesús Captiu comencen a escenificar les escenes del prendiment, davant d’una plaça plena de gent.

Optíada Juvenil

El Capità s'adreça a la formació
A ¼ de 7 de la tarda. Després del parlament del Capità Manaia, que encoratja a la seva tropa a gaudir de la desfilada, de resar una ave maria a la patrona dels Armats, la mare de Déu dels Dolors, i les tradicionals exclamacions de suport (s’ha de veure, creieu-me), la formació surt al carrer per dirigir-se s Santa Maria.
Enguany hem anat una mica més fins i arribem just al moment en que s’està resant el Parenostre que finalitza l’acte del Prendiment.

Combat de 2 a la Plaça de Santa Maria
Riera avall
Els Armats entren al recinte de la plaça i fan un quadre o combat en honor als assistents a l’acte. El president de la Confraria, Jesús Moya, i el Capità Manaia dels Armats, Jordi Romagosa, parlen entre ells i es dóna el tret de sortida a la Processó del Prendiment.

Combat de 3 a la Riera
Pujada de la Biga

L’encapçalen els Armats amb les seves dues Biga, la Bandera, l’Optíada Juvenil, els Signums, la Banda i les tres seccions de Llança. Al darrera la Creu de guia, l’estendard de la Confraria, tot el seguici i el misteri de Jesús Captiu, tancant la processó la banda de la Confraria.
Al punt emblemàtic d’aquesta Processó, la Baixada de les Escaletes, no hi cap ni una ànima i el servei d’ordre ja no hi deixa entrar gent, mentre el nostre seguici va baixant per la Riera davant d’un gran nombre de persones que ens esperen per gaudir del seguici de les dues entitats.

El Capità Manaia i l'alcalde de Mataró, sr. Joan Mora
La formació pujant les escaletes

Els imponderables d’última hora (podeu consultar les noticies de l’esfondrament de vivendes al carrer on havia de passar la processó), ens han portat a recuperar l’itinerari antic.
A les 8 en punt la nostra primera Biga ha pujat les Escaletes davant de l’expectació i aplaudiments dels assistents. Tot seguit la segona Biga i a continuació, tota la formació ha anat pujant a ritme suau fent encreuaments. Els voltants són a vessar de gent. Llàstima que l’espai sigui tant reduït.

Encreuaments a les Escaletes
Combat de 2 a la Peixateria
Mitja hora més tard el misteri ja està en posició. Els Armats fan el quadre (combat de 2) a la Plaça de la Peixateria i entren al carrer Barcelona per deixar espai al seguici del misteri. A ¾ de 9 els portants del misteri han fet la tradicional pujada davant l’entusiasme dels presents. Un moment de descans i felicitacions i es reprèn la processó per encarar el tram final Riera amunt.
A les deu de la nit, el misteri arriba, amb els Armats fent la guàrdia d’honor, a la cantonada del carrer Nou. Els responsables d’ambdues entitats s’acomiaden amb una emotiva abraçada. El misteri segueix cap a Santa Maria i els Armats en direcció al seu Castrum.

Seguici del Misteri
El Captiu arriba al carrer Nou


Acaba la Processó del Prendiment, la del diumenge de Rams. La Setmana Santa continua. Podeu veure més informació al Blog de la Setmana Santa de Mataró

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada