dimecres, 2 de gener del 2013

Portes Obertes Nadal 2012

Com ja és tradició dels darrers anys, els Armats obrim el nostre local al públic durant les festes de Nadal. Tot aprofitant l’activitat que es desenvolupa en aquestes dates a l’edifici de la Presó (Pessebristes i Associació Sant Lluch), nosaltres també aprofitem per poder mostrar als nostres visitants les diferents dependències que conformen el nostre Castrum.
Ho fem ara i no per Setmana Santa per una raó ben senzilla. Durant la Setmana Santa és quan tenim més activitat i no ens permetria tenir el local en condicions per ser visitat.
Bàsicament el públic que ens visita pot veure la sala principal (amb els equipaments de tropa i decurions), la sala de la Banda, la sala dels Signums o estendards, la sala de Comandaments i les dues dependencies que tenim habilitades com a Museu i sala polivalent. A les diferents sales es troben exposats tots els equips, excepte els que s’han fet servir als pessebre vivents i a Pastorets. A la sala Museu es poden veure cartells, fotografies, material antic, records de les trobades d’armats, la medalla de la ciutat i les dues banderes, la actual i la recuperada l’any 2010. A la sala polivalent es projecta un recull de fotografies on es mostra la nostra activitat, tant a nivell de formació com de la Passió, el sopar social i altres activitats socials.




Aquest any hem posat a disposició dels visitants, un nou tríptic explicatiu i una banderola per si algú vol informació sobre nosaltres.
Si es dóna el cas fem visita guiada (com a mínim jo ho faig) ja que sinó la gent, sobretot els que vénen de fora, veuen material exposat que no acaba d’entendre o no té opció a fer alguna pregunta sobre la tropa i el seu funcionament. 
Aquest any i com és costum hem obert els dies de Nadal i Sant Esteve, el 30 de desembre i l’1 de gener. També es va aprofitar el dia 29 de desembre i encara que no estava anunciat vam tenir 94 visites.
Sols ens queda el proper dia de Reis, per tant si algú encara no ha vingut, ho pot fer el diumenge.

 

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada