dimecres, 5 de febrer del 2014

Activitats del Nadal 2013

Nadal és temps de tradicions. Una de les que tenim és la dels Pessebres Vivents. Són moltes les poblacions del nostre país que en representen per aquestes dates. Aquest Nadal, els Armats hem col•laborat, una edició més, a Corró d’Avall i Òrrius.

Els dies 21 i 22 de desembre s’ha representat la XVI edició del pessebre de Corró. Enguany també hi ha hagut canvis. L’escena del Pretori s’ha ornat un xic més i s’ha emprat la megafonia. Les 1300 persones que l’han visitat han pogut veure les 25 escenes que es mostren durant el recorregut al voltant de la parròquia de Santa Eulàlia. La nostra aportació ha estat semblant a l’any anterior tant pel que fa als elements d’attrezzo com a la presència al Pretori i l’Edicte d’empadronament. L’Eloi Turà i en Josep Riera s’han encarregat de la seva lectura. La resta de companys han ocupat els seus llocs fent de guàrdia al pretori, a l’edicte, les columnes d’entrada i acompanyant als visitants durant el recorregut.


Entre el dissabte i el diumenge hem comptat amb la presència dels Armats: Carles Trell, Eloi Tura, Josep Riera, Jordi Llinàs Ortiz, Francisco Ruiz, Felipe Merchán, Jaume Alegre, Raül Navarro, Gonzalo García, Francisco Garcia, Pau Cortés, Rubén Moya, Ernest Casademunt Llobet, Ernest Casademunt Moya, Amador Àvalos, Antonio Espriu, Toribio Gutiérrez, Juan García, Jordi Navarro i Joan Rovira.
Han tingut cura de la logística: Roser de Elias, Rosa M. Jordan, Immaculada Martín, Carolina García, Mari Mairena, Rosa Moya i Marcela Enrique.

El Pessebre vivent d’Òrrius s’ha representat els dies 28 i 29 de desembre en la que ha estat la seva XIV edició. Més de 20 quadres repartits entre el poble i el bosc dels voltants. Tot un seguit d’escenaris que ens porten 2000 anys enrere per viure les escenes bíbliques del naixement de Jesús. Un any més la nostra aportació ha estat la d’acompanyar al cònsol romà i les desfilades per tot el recorregut del pessebre. 


Entre el dissabte i el diumenge hem comptat amb la presència dels Armats: Carles Trell, Jordi Martorell, Raül Navarro, Pau Cortés, Jordi Navarro, Ernest Casademunt Llobet, Ernest Casademunt Moya, Felipe Merchán, Antonio Espriu, Toribio Gutiérrez, Sergi Julià, i Joan Rovira. Han tingut cura de la logística Roser de Elias, Rosa Jordán, Inmaculada Martín, Carolina Garcia, Mari Mairena, Rosa Moya i Marcela Enrique.

La participació més espaiada en el temps ha estat la dels Pastorets de la Sala Cabanyes. L’escena de l’edicte d’empadronament, afegida l’any 1980, dins del quadre conegut com ‘Cercant Posada’, compta des de fa quatre temporades amb la presència d’una guàrdia de 4 armats que acompanyen al centurió que el llegeix.

Durant les deu representacions que van començar el 22 de desembre i van finalitzar el 26 de gener, hem comptat amb la col•laboració dels Armats: Amador Ávalos, Jordi Llinàs, Jordi Romagosa, Jaume Alegre, Ferran Gudiel, Raül Navarro, Ernest Casademunt Llobet, Ernest Casademunt Moya, Francisco Cortés, Kevin Cortés, Joaquim Valls i Carles Trell. Ens han ajudat també en diverses representacions els integrants de la Sala, Miquel Àngel Aragon i Rafel Vera.

Més de 28 equips han participat en algun dels actes nadalencs. Tot un seguit d’equilibris si a més tenim en compte que alguns dies de representacions de pessebres i Pastorets han coincidit amb les jornades de portes obertes.

(Fotografies: Marcela Enrique i cedides per Eloi Turà)

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada