divendres, 11 d’abril del 2014

Imatges de la Passió 2014

Ara que ja estem a punt per encetar la nostra primera actuació com a formació en la processó del prendiment, és el moment de veure algunes imatges de les representacions de la Passió que l’entitat ha representat al pati de la Presó.



L’entorn del vell edifici, l’estructura del pati, els arcs i les reixes, els punts de llum estratègicament disposats, la música... tot un conjunt d’elements que ajuden a configurar un espectacle íntim i recollit. Un petit exemple de teatre de proximitat, amb els actors a tocar del públic.



Tres representacions amb una participació de públic acceptable, unes 350 persones repartides en les tres sessions, amb la presència del nostre alcalde, de companys de diferents confraries, de visitants de fora de la ciutat, de familiars, amics fidels i gent nova que encara no l’havia vist en aquest espai.




Enguany s’incorporaven escenes noves, en concret les que obrien l’espectacle: ‘Les Profecies’ i el ‘Comiat de Mare i Fill’. Les primeres ja s’havien interpretat en anys anteriors abans de representar-se al pati de la presó i han substituït la primera intervenció del narrador. El ‘comiat’ és una escena íntima i emotiva que demana un esforç interpretatiu considerable als actors, tasca sempre lloable però no sempre reconeguda. Essent la primera vegada que es feia caldran alguns ajustaments, com tot en aquesta vida, però el resultat promet.




A partir d’aquest punt, la representació continuava amb l’estructura, intervencions i quadres de la temporada anterior. Catorze quadres en total. Per no allargar el temps total, enguany no s’ha representat ‘La desesperació de Judes’, mantenint així la durada al voltant de l’hora i deu minuts. Escenes reposades com el ‘Sant Sopar’ han contrastat amb la contundència de l’enfrontament entre Pilat i el Rabí i el relat del Centurió. Punt central i sempre present en totes les edicions, els pocs minuts que resumeixen en quatre quadres plàstics tot el seguit d’esdeveniments del ‘Camí de l’Amargura’.




El pòrtic de la Setmana Santa amb totes les activitats confrares que es duen a terme, ja és història, ara tenen la paraula les processons i desfilades.











(Fotografies: Rosa M, Jordan i Rafel Llibre)

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada