dijous, 6 d’abril del 2017

Trobada d'Armats a la Selva del Camp

La XXI Trobada de les Comarques Tarragonines va omplir els carrers de la vila de la Selva del Camp amb més d’un miler d’armats provinents de 24 poblacions de les demarcacions de Tarragona i Lleida, a més dels Armats de Mataró com a colla convidada.

El diumenge dia 2, a les 6 i cinc del matí ens posàvem en camí sortint des de la plaça del Forn del Vidre, després d’haver portat tot el material des del local. A les 8 menys 5, l’autocar  entrava a la vila de la Selva, descarregant el material a la porta d’accés a la piscina exterior, en els vestidors de la qual teníem el lloc assignat per a canviar-nos. Allà ens esperava la nostra enllaç la Montserrat Andreazini, que va estar tota l’estona pendent de nosaltres. Un cop descarregat el material, tot el grup es va dirigir al pavelló municipal, on estaven preparades les taules per a les diferents agrupacions i poder fer l’esmorzar de germanor.

Esmorzar de germanor
Foto de Grup
 
Amb molta puntualitat tot el nostre grup va tornar als vestidors per a començar a vestir-se i deu minuts abans del temps previst ja estava tothom pràcticament a punt. Després d’una foto de grup i del protocol tradicional, ja ens vam incorporar al nostre lloc, al darrera de la colla amfitriona, en segona posició. Destaco també aquí la presència de la Gemma Vilalta, la nena que portava el cartell amb el nostre nom i que va acabar desfilant al ritme fent el pas de l’oca, sense perdre’s. La biga es va incorporar uns minuts més tard i va començar la desfilada pels carrers de la vila.

Concentració prèvia
Escortes de la Bandera
 
El recorregut consistia en sortir des del davant del Pavelló i seguir un itinerari pels carrers Joan Domingo, av. Puig i Ferreter i el c. Major fins arribar als Ponts, per anar fins a la plaça de les Pletes (al costat del Castell de Paborde) lloc on es feia la foto dels grup. A continuació a la Pl. de Simó Salvador es va fer un avituallament, continuant pel Raval de Sant Rafel, c. Hort dels Ferros, c. del Vilar, Portal d’Avall i Passeig Josep Cristià. 

La Biga dels Armats
Foto del grup de Mataró
 
La primera part del recorregut, abans de la foto, va fer-se avançant amb el pas de desfilada alternant amb el pas lleuger per agilitzar la sortida de les 24 agrupacions. La sorpresa inesperada va ser el fort vent en alguns trams que va fer perillar alguna de les nostres capes. Un cop feta la fotografia oficial i el petit avituallament, encaràvem la segona part del recorregut, en aquest cas ja de baixada per arribar de nou al Portal d’Avall. Fins aquest moment no havíem fet cap evolució, excepte algun encreuament, però després de l’avituallament i abans d’arribar al c. del Vilar ja vam fer combats en un parell de pauses. El punt del portal d’Avall era la zona reservada per a fer evolucions, lloc on vam fer el combat de 2 i de 3 en dos llocs diferents, davant d’un grup nombrós de gent, molts d’ells còmodament asseguts. 

Grup dels Signums (estendards)
La secció de la Banda
 
A la part final del recorregut, davant de la graderia amb les autoritats i amb els Armats de la Selva fent el passadís d’honor, el presentador anava llegint la història de cada agrupació. El president, el Capità i el Banderer van pujar a l’escenari per a rebre la corbata commemorativa i el record de l’acte per part dels amfitrions. Per la nostra part vam lliurar la figura d’un bust amb casc romà amb una dedicatòria per l’aniversari de la Congregació de la Selva.

Banderer, Capità Manaia i President amb les autoritats i Procuradors
 
Finalitzat aquest acte, ens vam dirigir al lloc de vestidors on ens vam canviar, recollir el material, carregar l'autocar i vam tornar cap a Mataró. Aproximadament a la 1 del migdia sortíem de la Selva i arribàvem a Mataró passades les 3 de la tarda. Finalitzava així una jornada prou intensa que culminava un cap de setmana intensiu arrodonit conjuntament amb les representacions de la Passió de divendres i dissabte.

Grup de la Bandera
 
Volem felicitar a la Congregació de la Puríssima Sang de la Selva del Camp per aquest aniversari. També a tot l’equip organitzatiu i logístic pel seu esforç i la seva dedicació, especialment a la Montserrat i a la Gemma, i sobre tot a la Maria Lluïsa Garriga com a cap visible de tota la organització tant el dia de la trobada com en les reunions de treball prèvies.

Pels Armats de Mataró ha estat un honor i un plaer compartir aquesta efemèride amb tots vosaltres.  

(Fotografies: aportació de diferents socis)

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada