dimecres, 30 de novembre del 2011

Els Armats al Maremagnum

Els Armats de Mataró començarem la campanya de Nadal aquest dissabte dia 3, tot col·laborant amb els amics de Corró d’Avall en la representació del seu Pessebre Vivent. 

De 12 a 2 del migdia, i de 6 a 7 de la tarda, a diferents indrets del centre comercial, es podran veure els diferents quadres d’aquesta representació. Els Armats estaran en un escenari de la primera planta. 
L’acte s’emmarca dins la campanya “Un Nadal Viu” que convertirà durant els dissabtes i diumenges de desembre tot el centre comercial en un gran Pessebre Vivent. El Pessebre de Corró d’Avall serà l’encarregat d’obrir aquests actes que finalitzaran el 23 de desembre amb la participació en total de 8 Pessebres Vivents de Catalunya.

La primera representació del Pessebre Vivent de Corró d’Avall va tenir lloc el desembre de 1997. Des d’aleshores, el pessebre ha anat creixent en participants i, també, en visitants, fins arribar a quasi els dos mil visitants que va tenir la representació l’any passat. Un dels factors que ha fet possible aquest increment de visitants va ser entrar a formar part de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, l’any 2009, que ha permès situar Corró d’Avall en el mapa de representacions a Catalunya i que el municipi sigui, en un futur, l’organitzador de l’assemblea anual de pessebres vivents.

Actualment, el Pessebre Vivent de Corró d’Avall compta amb la participació d’unes 300 persones, de totes les edats, entre figurants, col·laboradors, patrocinadors i organitzadors, que any rere any treballen per millorar les escenes representades. A tal d’exemple, des del nen Jesús, que sol ser un nadó de veritat, fins al ferrer, que enguany farà 82 anys, passant per diverses generacions i, sobretot els joves, que són el futur de l’entitat. Al llarg d’aquests darrers anys, el Pessebre Vivent també ha comptat amb la col·laboració d’altres entitats de fora de la comarca, com la Coral Albada de Granollers, la Coral Nats del 59 d’Argentona, la Hermandad Rociera de Bellavista i els soldats romans dels Armats de Mataró, que ho fan des l’any passat. 
 
Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada