diumenge, 5 de febrer del 2012

30 anys de la Recuperació

Com més o menys sap tothom, l’any 1969 va ser el darrer any en que es va fer la Processó de Setmana Santa a Mataró. L’any 1970 no es va poder sortir a causa de la pluja i l’any 1971 l’Església no va autoritzar aquesta activitat.
Deu anys de silenci pels Armats que l’any 1981 es van trencar en ser convidats a participar a la Processó de la veïna població de Sant Andreu de Llavaneres.
Calia, doncs, tornar a posar fil a l’agulla i recuperar el material i la gent per a poder encarar aquesta nova etapa. Per això, el 28 de març de 1981 es va adreçar una notificació, signada pel president Marcel·lí Llinàs, als antics Armats, convocant-los a una reunió pel 2 d’abril.
Convocatòria adreçada a tots els Armats (Arxiu Armats de Mataró)
La resposta va ser esplèndida i un nombrós grup va desplaçar-se a Llavaneres per a prendre part a la processó del 17 d’abril Divendres Sant. També hi van ser el Grup de Portants del Sant Crist de Mataró, amb gent de les Parròquies de Santa Maria, Sant Josep i Santa Anna. Un èxit de participació ben recollida en els mitjans gràfics de l’època, que van escriure que gairebé mig Mataró es va desplaçar per a poder veure aquesta Processó, tot pensant en quin moment es podria recuperar la tradició a la nostra ciutat, cosa que com ja sabem, encara tenia un llarg camí a recórrer.
Article de la revista El Maresme 24/04/1981 (Arxiu Armats de Mataró)
Aquest passat 2011 s’han celebrat els 30 anys d’aquesta recuperació, una nova efemèride a afegir a la nostra història.

Grup d'Armats participants (Foto cedida per Amadeu Llinàs)



Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada