dissabte, 25 de febrer del 2012

X Anys de Patrimoni Cultural de la Ciutat

El març de 1999, els ARMATS DE MATARÓ van sol·licitar el reconeixement de l'entitat com a Patrimoni Cultural de la Ciutat. L'escrit que es va presentar anava avalat per les signatures de més de quatre-centes persones, quatre entitats ciutadanes, dos partits polítics, un grup municipal i vint regidors del consistori mataroní
L'Ajuntament va respondre dient que era necessari solucionar dos problemes que tenia l'entitat: un local adequat per a la seva vida associativa i l'ampliació de les activitats d'assaig i representacions públiques com a fet cultural amb reconeixement ciutadà.
A principis de l'any 2000, Armats de Mataró va signar un acord amb el Patronat de Cultura de l'Ajuntament de Mataró per el qual ens cedien un espai d’uns cent trenta metres quadrats a l'edifici de l'antiga Presó de Mataró. Espai degudament condicionat per el Servei de Manteniment de l'Ajuntament. El local va ser inaugurat el dia 8 d'abril de l’any 2000.
El 25 d'octubre de 2001, havent acomplert els requeriments esmentats per l'Ajuntament, els Armats de Mataró varem demanar l'activació del procediment per el reconeixement de les seves desfilades com a Patrimoni Cultural de Mataró. Finalment al Ple de l'Ajuntament de Mataró del dia 7 de marc de 2002, es va aprovar el reconeixement de "les desfilades dels Armats de Mataró" com a part integrant del PATRIMONI CULTURAL DE LA CIUTAT.
Per a commemorar aquesta efemèride, el proper dia 3 de març a les 7 de la tarda, es durà a terme un acte institucional al Saló de Plens de l’Ajuntament.

Us hi esperem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada