dijous, 29 de març del 2012

Processó Nit de Silenci - Dijous Sant

Dijous Sant és el dia en que els cristians rememorem la institució de l’Eucaristia. A la Missa de la Cena fem present el moment en que Jesús convertí el pa i el vi en el seu cos i la seva sang, i ens l’oferí com aliment espiritual per sempre. Dijous Sant també és el dia en que rememorem la pregària a l’Hort de les Oliveres, quan Jesús pregà amargament davant de Déu, sabent que havia de beure un calze de sofriment i d’amargor. Després, entrada ja la matinada, els cristians recordem com Jesús fou traït pels seus, i entregat als dirigents jueus fou sotmès a una gran tortura,  física i psicològica.  Fins i tot se’n burlaren d’Ell, el fuetejaren i el coronaren d’espines al crit de “Salve, Rei dels Jueus”. Tot això sota la mirada atenta dels soldats romans, que, impassibles, feien la seva feina sense posar-hi cap tipus de sentiment.

La història del Dijous Sant fou recordada a Mataró  des dels inicis del Cristianisme, i des de finals del segle XVI se’n feu especial memòria amb la sortida de processons pels carrers. Els ensenyaments bíblics es plasmaren en escultura, en imatges sagrades, per fer arribar més lluny el missatge de Jesucrist.  Tota la Passió  estava representada en aquesta processó, des de la Oració a l’Hort fins el Sepulcre, i era organitzada per la Congregació dels Dolors, que treia la seva bellíssima imatge de Maria.
Nit de Silenci - any 2011

Han passat més de 400 anys. Moltes coses han canviat, però moltes continuen amb el mateix esperit d’aleshores. I una d’elles és la Processó Nit de Silenci, que vol mantenir aquell ambient de recolliment, seriositat, i respecte que tenia des de la seva fundació.

Acompanyeu-nos i participeu en aquesta processó, una mostra de fe, devoció i cultura que ens pertany, que és ben nostre.


ARMATS DE MATARÓ

CONFRARIA ORACIÓ DELS SENYOR A L’HORT

CONFRARIA CORONACIÓ D’ESPINES

VENERABLE CONGREGACIÓ DE LA MARE DE DÉU DELS DOLORS

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada