dilluns, 10 de desembre del 2012

Visites de les escoles

 
Una de les activitats que hem iniciat les darreres temporades és la de les visites de les escoles al nostre local.
És una activitat que ens permet, en primer lloc, que els nens i nenes de les escoles que ens han visitat, coneguin les nostres instal•lacions i puguin veure els nostres equipaments i vestits. També ens permet contribuir als estudis i treballs que fan els nens sobre l’època romana. 
La persona que se’n cuida d’aquestes visites és el cap de l’optíada juvenil, l’armat Carles Trell.
Bàsicament les visites consisteixen en un recorregut per les diferents sales per anar veient les diferents seccions de la formació, on se’ls hi explica el significat dels diferents vestits, cascs i plomalls que portem. A continuació passen a la sala museu i finalment a la sala polivalent on se’ls hi projecta algun fragment de fotografies o filmacions. Finalment es vesteix a alguns dels alumnes amb un vestit sencer o per parts i fan una activitat de pintar el dibuix d’un casc romà.
Hores d’ara ens han visitat alumnes de l’Escola Balmes, Sagrat Cor de Jesús (La Coma) i Santa Anna.
En alguns casos som nosaltres els que hem anat a les escoles i aleshores portem un equipament sencer de manera que els nens se’l puguin emprovar. Així ho hem fet amb l’Escola Balmes i la Bernat Riudemenia (Argentona).

A veure si algun dels visitants acaba desfilant amb nosaltres.

Podeu veure exemples d’aquestes visites publicats per les mateixes escoles, als enllaços: La Coma, Balmes_1, Balmes_2Bernat Riudemenia.

(Disculpeu si algun enllaç no està disponible. La seva vigència és responsabilitat dels propis centres)

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada