diumenge, 12 de maig del 2013

Pregària per la Justícia Social

Aquest dissabte dia 11 s’ha dut a terme l’acte de pregària per la justícia social, organitzat per Càritas, l'arxiprestat de Mataró i la Comissió de Setmana Santa i que ha aplegat més de dues-centes persones a l'atri del convent de les germanes Caputxines. Entre els assistents estaven representades un bon nombre de les confraries i germandats i els Armats.
L’acte ha constat de diverses intervencions, lectura de textos i interpretacions musicals.
La primera part ha comptat amb una lectura de denúncia de la situació socio-econòmica actual, on s’ha fet  una reflexió sobre el moment històric que ens toca viure i com la crisis planteja un repte a la societat. S’ha denunciat que el sistema econòmic i les polítiques públiques per a pal·liar els efectes de la crisi han incrementat les pobreses, les privacions i les dificultats de les famílies, i ens ha fet a tots més pobres i no només en termes econòmics. S’ha comentat que com a éssers humans i com a cristians s'han de reforçar els valors que sempre s'han volgut fomentar com són la caritat, la solidaritat, el treball, l'entrega i la fraternitat, valors que el sistema econòmic ha volgut fer desaparèixer.
En la segona part s’han llegit textos evangèlics d'Amòs i Hababuc, profetes caracteritzats per la seva denúncia davant les injustícies i les desigualtats. En aquesta part també s’han llegit parts del text de “pacem in terris” (pau a la terra). 
La tercera part ha comptat amb el parlament d'Antoni Vila, president de Càritas, que ha demanat acció, esperança i treball per superar aquest moment per tal de transformar les polítiques nefastes contra la població i fer-ho de forma conjunta amb totes les realitats pastorals i socials.
L'acte ha estat conduït per mn. Mira, consiliari de la Comissió de Setmana Santa, i ha comptat amb les lectures de membres de totes les parròquies i entitats pastorals entre les que estava la mateixa Comissió de Setmana Santa.
La Coral Primavera per la Pau, sota la direcció de Xavier Rodon, ha fet l'acompanyament musical a l'esdeveniment, interpretant les peces: “Quan en el món és negra nit”, i els fragments “Benaurances”, “Samaritana” i cant “Final” de l’obra ‘La Passió del segle XXI’.
Tot seguit un recull de fotografies de l'acte.

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada