divendres, 28 de març del 2014

En record de Daniel Mataró i Vidal

El passat dilluns 24 de març vam rebre la trista notícia de la defunció del company Daniel Mataró i Vidal, en Dani. Un bon perfil d’armat: bona persona, complidor i amic de tothom. Una persona seriosa en les desfilades i a qui no agradava que es perdés el temps en els assajos d’armats.
Va entrar a formar part de l’entitat tot just després de la recuperació de l’any 1981, per tant hi va entrar com armat adult, formant part dels soldats de llança durant tota la seva etapa. L’any 2008 va rebre la insígnia de plata pels seus 25 anys continuats com a soci, per tant, va entrar l’any 1983 quan ja havia fet els quaranta.
Durant la seva etapa va participar en les desfilades de St. Andreu de Llavaneres i Mataró durant la Setmana Santa, i a sortides tan emblemàtiques com la de Roma de l’any 1986 i Montserrat l’any 1988 o la trobada d’armats de Girona de l’any 1990. Molts d’aquests actes els va compartir també amb els seus fills. L’any 1992 va rebre el premi Armat.

En Dani, segon per l'esquerra a la plaça d'Espanya de Roma, l'any 1986

Quan va deixar de desfilar durant els anys noranta per motius de salut, va seguir vinculat a l’entitat i l’any 2000 va ser escollit Banderer d’Honor
L’any 2008 no va dubtar a tornar-se a vestir d’armat per anar per segona vegada a la ciutat de Roma per acompanyar-nos a tots i desfilar de nou per la plaça de Sant Pere. En paraules seves a l’article que va escriure a la revista del 2009: “Desfilar a la plaça de Sant Pere és el màxim i el més emocionant que pot viure un armat”.

A la plaça de Sant Pere del Vaticà, l'any 2008

A l'auditori Pau VI l'any 2008

En Dani ens ha deixat a les portes d’encetar els actes de la Setmana Santa, aquests dies que els Armats preparem i treballem per mantenir aquesta tradició tant nostra i que és patrimoni de la ciutat. El teu granet de sorra ha contribuït i força a què els Armats siguem el que ara som. 

Rep un record ben especial de tota la família dels Armats.

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada