dimecres, 26 de març del 2014

La Revista dels Armats 16 - Any 2014

La revista número 16 dels Armats, corresponent a la Setmana Santa del 2014, es va presentar al públic en el decurs de la Roda de Premsa que es va dur a terme el passat dissabte 22 de març.
La temporada 2014 ve marcada pel canvi en la presidència de l’entitat, agafant Rafael Llibre i Tur el relleu a Jordi Llinàs i Ortiz. D’altra banda, com a Capità Manaia va ser reelegit en el càrrec Jordi Romagosa i Nebot, encetant el sistema de renovació cada quatre anys arran de la renovació d’estatuts de l’any 2009.
La portada de la revista manté el seu disseny característic i ens torna a presentar la visió d’un casc des del darrere, reflectint una part de l’entorn de Santa Maria durant l’acte de recollida de la Bandera. Com a novetat a la contraportada es mostra una fotografia d’un dels infants de l’Optiada Juvenil portador de la característica torxa.
Malgrat la crisi, que encara dura, s’ha mantingut el nombre de pàgines de les dues revistes anteriors.
Com a novetats d’aquesta edició tenim l’escrit del Capità Manaia de Martorelles, recordatori de la II Trobada d’Armats de les comarques Barcelonines que es va dur a terme a la seva localitat. També s’han ampliat les aportacions escrites de socis amb dos articles, encetant amb un d’ells el ‘Racó dels Nens’. 
Altres seccions es mantenen com és habitual; amb els escrits de l’alcalde, el regidor de cultura, el president, el Capità Manaia, el Banderer d’Honor i l’armat sènior.
Es manté la relació dels participants de la Passió, la fitxa tècnica de la revista i la memòria d’activitats de la temporada anterior. Com a notícies breus es fa esment de la participació en la filmació del curtmetratge ‘De Deciana a Llançà’ una iniciativa de la regidoria de cultura de l’ajuntament de Llançà, la missa dels Armats, el tradicional esmorzar i els Tallers de Cultura Popular de l’11 de Setembre.

Com sempre, la distribució de la revista és gratuïta i la podreu trobar als locals dels nostres col•laboradors i a la nostra seu.


Contingut de la revista:

-    Salutació de l’Alcalde (Joan Mora i Bosch)
-    Salutació del Regidor de Cultura (Joaquim Fernàndez i Oller)
-    Salutació del President (Rafel Llibre i Tur)
-    Salutació del Capità (Jordi Romagosa i Nebot – Capità Manaia)
-    Banderer d’Honor  - Just Cabré i Amorós
-    El Racó dels Sèniors  - Ignasi López i Fernàndez
-    Somnis d’un Armat – Jaume Dormuà
-    Programa d’Actuacions pels carrers de Mataró
-    Full d’inscripció
-    Programa dels Armats a la Setmana Santa 2014
-    La Passió – Els últims dies de Jesús (Cartell, ordre dels quadres i fitxa tècnica)
-    Pensant en la Passió 2014 (Josep Riera i Font – Director de la Passió)
-    Repartiment de personatges de la Passió
-    El Racó dels Nens – Jordi Navarro i Jordán
-    II Trobada d’Armats de les comarques Barcelonines a Martorelles (Josep Joan i Costa – Capità Manaia dels Armats de Martorelles)
-    En record dels que ja no estan entre nosaltres: Francesc Vilalta i Andreu Puig
-    Notícies breus
-    Memòria d’activitats 2013 (Josep M. Herrero i Vidal)
-    Agraïment als anunciants i col•laboradors i Fitxa Tècnica de la revista

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada