dilluns, 10 de març del 2014

Via Crucis del Consell General de Germandats i Confraries

El Consell General de Germandats i Confraries de l’Arxidiòcesis de Barcelona va escollir la ciutat de Mataró per dur a terme el tradicional Via Crucis que organitza cada any on s’hi apleguen representants de diferents poblacions. La Comissió de Setmana Santa va acceptar l’oferiment i va demanar als Armats de Mataró la possibilitat de participar-hi de forma activa, mostrant als nostres visitants un fet diferencial de la Setmana Santa mataronina. Mataró viu un bon moment pel que fa a la Setmana Santa, i actes com aquest ajuden a mantenir-lo i potenciar-lo arreu.
Un grup de 9 armats, vuit soldats i un Signifer (portador del signum o insígnia romana) es van concentrar a l’altar major de Santa Maria per fer la custòdia del Sant Crist de la Bona Mort que el presidia.
L’acte, el dia 8 de maig, ha consistit, en primer lloc, en una xerrada Quaresmal a càrrec de mn. Sergio Notó, conciliari de la Comissió de Setmana Santa de Mataró, a la Capella dels Dolors. Mentre es desenvolupava l’acte un grup de 4 soldats feien guàrdia a la porta de la capella i la resta custodiaven el Sant Crist.
Un cop finalitzat l’acte, es va dur a terme el nomenament dels nous membres de la Junta de Govern del Consell General de Confraries i Germandats als quals se’ls hi va imposar les medalles que acrediten el seus càrrecs.


Finalitzat l’acte a la capella, el grup d’escorta dels armats va guiar als participants envers la nau central on a peu d’altar ja es trobava el Sant Crist amb els seus portants.
Mentre començava la primera estació del Via Crucis, els grup d’armats ocupava posicions a la sortida del Fossar Xic com a guàrdia d’honor del seguici.
El via Crucis va transcorre pels carrers de Beata Maria, Sant Simó, la plaça Gran i el carrer Santa Maria fins arribar a la Basílica on es van fer les tres darreres estacions. En aquest punt, un grup de 4 armats feia guàrdia al costat de la porta d’entrada, mentre la resta feia guàrdia a peu d’altar.
Un cop arribat el Sant Crist a peu d’altar es va finalitzar el Via Crucis amb una pregària del Beat Samsó i el besapeus de la imatge del Crist.
El sr. Miguel Àngel Soto, nou president del Consell General, i els responsables de la Comissió de Setmana Santa i de la Confraria del Sant Crist de la Bona Mort van agrair-me personalment la nostra participació en aquest acte que va comptar amb la presència com a Armats dels companys: Jordi Navarro, Raül Navarro, Joaquim Valls, Francisco Cortés, Kevin Cortés, Miquel Guillen, Amador Àvalos, Felipe Merchan i Toribio Gutiérrez.  
Més informació al Blog de la Comissió aquí.

(Fotografies: Jordi Llinàs)


Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

1 comentari: