dilluns, 21 d’abril del 2014

Imatges Divendres Sant 2014

La Biga dels Armats
El passat Divendres Sant, les confraries, germandats i Armats de Mataró vam poder celebrar la processó general tot havent rebut oficialment el títol de Patrimoni Cultural de la Ciutat el passat mes de maig. Per nosaltres ha estat la 25a vegada que tornàvem a participar en aquest acte des de la supressió de les processons al segle passat.
Primer de tot, a les 6 de la tarda, els Armats hem anar al carrer Prat de la Riba a recollir el Sant Crist de la Bona Mort i el misteri de la Coronació d’Espines. Un acte aquest que també es feia per 25a vegada. Malgrat la presència de dos vehicles indegudament estacionats (des de les 3 de la tarda està prohibit aparcar), hem pogut fer les evolucions de la formació i l’acte d’alçada del Sant Crist i la seva incorporació al bell mig de la formació. Tot seguit l’anada a Santa Maria on hem pogut entrar puntualment a les 7 de la tarda, com estava previst. Tota la formació ha entrat a la basílica com venim fent d’ençà algunes temporades.
Amb la plaça plena de gent, tots els confrares majors, presidents i consiliaris de les confraries i germandats de Mataró participants, juntament amb l’alcalde de Mataró, es concentren al petit escenari on hi ha la megafonia que anirà explicant tot l’acte. És una mostra d’unitat en aquest acte patrimoni de tots. El Capità Manaia dels Armats de Mataró saluda a tots els assistents i s’adreça al consiliari de la Comissió de Setmana Santa i en nom de totes les confraries i germandats demana l’autorització per poder començar la processó. 

El Capità Manaia demana autorització per a iniciar la processó
 
L’hora, dos quarts de 8. Mn Sergi Notó s’adreça a tots els assistents per donar inici a la processó i tot seguit mn. Vicenç Mira llegeix el text que introdueix els Armats, mentre a les portes de Santa Maria comença a desfilar la formació iniciant el camí que ens ha de portar fins a la plaça de Santa Anna.
Quadres i evolucions tant dels grans com dels menuts durant tot el recorregut, amb força aplaudiments en alguns casos, ens han portat al final del c. Sta. Teresa a les 10 de la nit. Dues hores i mitja de desfilada, també Patrimoni Cultural de la Ciutat. 

La secció de Signums o estendards al c. Argentona
 
Una evolució prevista, l’estrella de les seccions de llança, i una afegida per qüestions de mantenir la cohesió, el combat dels nens, han donat pas a la pregària que posava punt i final a la nostra participació. Però la processó ha seguit i a les dotze de la nit feia la seva entrada a la plaça de Santa Anna Nta. Sra. De la Soledat.

Combat de 3 a la recollida del Sant Crist
 
L’acte processional més emblemàtic de la Setmana Santa ha finalitzat amb la satisfacció general d’haver fet les coses una mica millor. Sempre hi haurà imprevistos i detalls a modificar, però amb bona voluntat és com funcionen els col·lectius.   

Teniu un recull d’imatges de:

•    Recollida del Sant Crist al c. Prat de la Riba

•    Evolució dels Nens i de les seccions de Llança

•    Anada a Santa Maria i Combat de 2 al c. Sant Bru

•    Sortida de Santa Maria

•    Imatges al c. Nou i Argentona



(Fotografies: Mireia Romagosa, Quim Molina i Santi Flores)

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada