dimarts, 24 de març del 2015

Imatges de la Passió 2015

La Passió 2015 ja forma part de la història recent dels Armats, una nova temporada que s’ha representat els dies 20 i 21 al pati de l’edifici de la Presó. Temporada marcada pel canvi en la direcció de l’espectacle, agafant en Joan Rovira el testimoni a Josep Riera, director de les dues edicions anteriors.

S’han pogut veure canvis en les escenes, incorporant més diàleg pel paper de Judes i recuperant les escenes de ‘Judes ven el seu mestre’ i la del ‘Penjament de Judes’, una escena inquietant amb una posta en escena tan sols amb la llum de 4 torxes que augmentaven el dramatisme del text. Cercant l’equilibri entre la durada i les escenes representades, enguany s’ha optat per prescindir de la figura del narrador i no s’ha representat l’enfrontament entre Pilat i Caifàs. Les veus del poble han tornat a fer acte de presència al Pretori, aprofitant les dependències del primer pis.


El temps atmosfèric no ens ha acompanyat gaire. Si bé el divendres es va poder representar sense dificultats, el dissabte un lleu plugim va obligar a endarrerir el començament de la primera funció, que tampoc es va poder finalitzar ja que al començament del Pretori va ploure uns minuts de forma més intensa la qual cosa va obligar a interrompre la funció. En canvi la segona representació del dissabte es va poder fer en la seva totalitat, si bé algunes escenes van estar acompanyades de nou per un plugim no gaire persistent. Són els problemes de les representacions i els actes a l’aire lliure.


Enguany ha estat també temps de record i homenatge. Les tres funcions han començat amb la presència d’una representació d’actors i equip tècnic damunt de l’escenari per a fer un senzill acte de recolliment en record de l’Amadeu Llinàs (a.c.s) que va ser molts anys actor i director de la Passió.  

Us mostrem un recull de fotografies de la representació del divendres i un vídeo amb imatges enregistrades el dia de l’assaig general.


(Fotografies: Mireia Romagosa) 



(Fotografies i edició del vídeo: Lluís Rugama) 

 

 


Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada