dissabte, 7 de març del 2015

Visita als Armats de Bellpuig

Verge dels Dolors
A finals de gener vam rebre la visita dels nostres companys de Bellpuig que ens van convidar formalment a participar a la seva processó del divendres de Dolors. Reservada ja aquesta data al calendari vam quedar d’acord que aniríem a veure’ls per poder veure sobre el terreny els espais i carrers per on s’hi desenvoluparà.

Dit i fet, el passat dissabte 28 de febrer una representació dels Armats amb en Rafel Llibre, Francisco Cortés, Kevin Cortés i Jordi Romagosa, ens vam desplaçar fins aquesta localitat de l’Urgell. Vam ser rebuts per Jordi Vilamajó que ens va fer una visita guiada per diferents indrets de la vila.

El primer punt va ser la visita a la plaça del castell, on es troba l’antiga residència dels Barons de Bellpuig. Vam veure la seva façana, la muralla i el monòlit dedicat a la dinastia Folch de Cardona-Anglesola. A l’interior vam visitar el celler-estable.  

El Castell
Els estables
Tot seguit la visita va continuar fins a la residència on ens canviarem, al carrer Valeri Serra, on disposarem d’un espai prou ample per a tots. 


A continuació vam seguir fins a l’església de Sant Nicolau, lloc d’inici de la processó. A l’interior vam poder veure el Sant Crist de Bormio, dit així ja que va venir d’aquesta localitat italiana. A la part esquerra de la principal es troba el sepulcre de Ramon Folch de Cardona, construït amb marbre blanc de carrara i portat peça a peça fins a Bellpuig on primer va estar al convent de Sant Bartomeu fins el seu trasllat a Sant Nicolau. En una nau paral•lela a la principal es troba la capella dels Dolors, presidida per la imatge de la M. De Déu dels Dolors amb les parets laterals pintades amb els 7 dolors de la Verge. A la paret oposada al cambril es troba una pintura on es veuen tots els elements de la Processó dels Dolors.

La Processó de Bellpuig a la Capella dels Dolors
Mare de Déu dels Dolors de Bellpuig

Finalment vam anar fins el local on tenen les equipacions de soldats i banda, les túniques i els diferents elements que empren en les desfilades.



Una diada ben profitosa per a tots per tal de començar a posar fil a l’agulla de cara a aquesta participació a la Processó dels Dolors de Bellpuig, que esperem gaudir tots plegats en una diada tan significativa per a les nostres agrupacions.

Amb en Jordi Vilamajó (Primer per la dreta), Rafel Llibre, Francisco Cortés i Jordi Romagosa


Més informació sobre Bellpuig aquí i aquí.

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada