dijous, 2 d’abril del 2015

Prendiment 2015

La Processó del Prendiment obre la nostra participació activa a la Setmana Santa pròpiament dita, i per a molts dels nostres nous integrants és el seu baptisme de foc, com a mínim en els darrers sis anys que són els que fa que participem en aquest acte de forma continuada. Amb el mateix recorregut que l’any anterior i fent especial referència a les normes de seguretat, la processó presentava dos aspectes nous fora del seu àmbit estricte. La primera era la retransmissió en directe des del davant de l’Ajuntament de l’escenificació del Prendiment a Santa Maria i el pas dels Armats. La segona era la presència d’una pantalla gegant a la plaça xica amb cadires per poder veure l’acte en directe sense les aglomeracions típiques i alliberar, d’aquesta manera, una mica l’espai de les escaletes. De nou el temps atmosfèric ha estat molt bo i la processó s’ha pogut dur a terme en la seva totalitat.  


Aproximadament a les 6 i 10, la formació ha sortit de la Presó i s’ha situat al punt habitual a la Riera i a ¼ de 7 començava el pas lleuger que ens ha portat a Santa Maria quan encara faltaven un moments per acabar l’acte. A 5 minuts per 2/4, hem entrat a la plaça de Santa Maria on s'ha dut a terme el combat de 2 en honor a tots els assistents.




La processó s’ha desenvolupat amb la normalitat característica i el punt culminant de la pujada de les Escaletes per part de la nostra Biga, de la Formació dels Armats marcant el pas i la pujada final del misteri de Jesús Captiu han marcat un nou moment d'emoció entre tots els participants i públic assistent.


Després d’un moment de descans, la processó ha continuat el seu recorregut fins a la cruïlla amb el carrer Nou, on s’ha fet el passadís al misteri i tot el seu seguici amb les salutacions finals entre els responsables de la Germandat de Jesús Captiu i els Armats, finalitzant així la nostra col•laboració en aquest acte.





(Fotografies: Mireia Romagosa, Rita Minguillon i Blog de Setmana Santa)


Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada