diumenge, 26 de març del 2017

Roda de Premsa i Pregó 2017

Els actes previs a la Setmana Santa continuen desenvolupant-se al ritme previst. El dissabte dia 18, els Armats hem presentat cartells i la nostra revista, la n. 19, en el decurs de la tradicional Roda de Premsa, enguany de nou a la sala d’actes de Can Palauet, amb l’assistència d’armats, representants de les confraries i de la vida cultural i associativa de la ciutat.

Moment de la conferència de José Antonio Ruiz

L’acte ha tingut una primera part on el sr. José Antonio Ruiz ha fet una conferència sobre la legió romana Décima Fratensis.

Presentació de la Revista 2017



Seguidament s’han anat presentant els diferents elements previstos a la Roda de Premsa. En primer lloc, la Revista dels Armats n. 19 a càrrec de Dídac Benítez. Seguidament Joan Rovira, director de la Passió, n’ha introduït el cartell, que ja feia uns dies que havia vist la llum. Finalment Jordi Cervantes i Joaquim López, han presentat els cartells dels Armats i de la Processó Nit de Silenci, respectivament. Joaquim Fernàndez, regidor de Cultura i en representació de l’ajuntament ha dirigit unes paraules com a cloenda de l’acte.

La Revista - Cartell Passió - Cartell Armats - Cartell Nit de Silenci

Un altre acte tradicional és el Pregó de Setmana Santa, el dissabte dia 25 a la parroquia de Maria Auxiliadora de Mataró, davant els membres de les confraries, germandats, Armats, del regidor de Cultura sr. Joaquim Fernàndez, de l’alcalde de Mataró, sr. David Bote, dels consiliaris Mn. Jordi Espí i Álex Marzo, així com l’Arxiprest de Mataró Mn. Vicenç Mira.

Videoconferència de Mn Omella

El pregó ha comptat amb diferents intervencions i ha començat amb la intervenció de l’arquebisbe de Barcelona Mn. J.J. Omella per videoconferència. Després s’ha fet el traspàs del pregoner 2016, Mn. Sergio Notó, al del 2017, sr. Àngel Rubio. En absència del primer ha estat Hèctor López, portant del Sant Crist que l’ha fet efectiu. 

Parlament d'Àngel Rubio

Després ha iniciat el pregó el sr. Àngel Rubio, amb moments de records i vivències personals, tot comentant les dificultats de recuperar una tradició dissortadament perduda i fent esment d’amics i companys que ens han deixat.

Portants del Sant Crist

Han intervingut també els portants del Crist de la Bona Mort, que han anat fent el camí de la Creu i elevant la imatge del Sant Crist, que ha presidit el pregó.

Representants de confraries i germandats

L’acte ha finalitzat amb el parlament del president de la Comissió, sr. Jordi Merino, que ha obsequiat al sr. Rubio amb un gravat de 1852 signat per Schnoor Von Carolsfed, un dels impulsors de les bíblies alemanyes amb imatges i que van ser tan populars al segle XIX.  El present ha estat entregat per part del president dels Armats de Mataró, sr. Rafael Llibre, en nom de totes les confraries i germandats.

Francisco Cortés i Rafael Llibre amb l'Àngel Rubio

Després, el vice-confrare major de la Hermandad Ntro. Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza, sr. Javier Lechuga, ha fet entrega al pregoner d’una placa de record del moment.

(Fotografies aportació de Francisco Cortés i Rafael Llibre)

Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada