dijous, 20 d’abril del 2017

Fundació Iluro - Taller dels Armats


Per tercer any consecutiu, la Fundació Iluro ha organitzat un taller per Setmana Santa sobre els Armats de Mataró, dedicat als més petits. Enguany la secció protagonista ha estat la dels Signums o estendards. Si en anteriors edicions es va repartir un dibuix d'un soldat de llança i un timbaler, per aquest any podien pintar la figura d'un Signífer portant l'estendard principal dels Armats, és a dir, el que porta l'escut de l'entitat. A més un dibuix amb les parts principals d'aquest estendard el podien pintar, retallar-lo i fer-ne una rèplica. 

Els companys Miquel Àngel Quijorna i Mario Martínez han estat els encarregats, el passat dia 11 d'abril, de fer les explicacions pertinents sobre aquesta secció i la resta de seccions dels Armats, amb l'ajuda d'un vídeo explicatiu. També van explicar les activitats que desenvolupem i les novetats de la Setmana Santa.


Van ajudar a que els nens i nenes pintessin les parts del retallable per muntar la rèplica de l'estendard. Per ajudar a fer aquestes tasques, van portar l'estendard real i un maniquí vestit com a integrant de la secció, amb la túnica blanca i la cuirassa llisa, amb el que molts es van poder fer fotos de record.


Cal remarcar que el Dijous i Divendres Sant es van veure alguns d'aquests estendards de cartró acompanyant les nostres desfilades.  




(Fotografies: Aportació de Mario Martinez i Fundació Iluro)


Jordi Romagosa i Nebot
Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada