diumenge, 8 d’abril del 2018

Imatges Dijous Sant 2018

Foto de grup al Fossar Xic
El Dijous Sant és un dia d’activitat frenètica pels Armats. Recollida de la Bandera, Homenatge a la Ciutat i processó Nit de Silenci formen una trilogia d’actes plenament consolidats i que donen renom a la Setmana Santa de Mataró.
La concentració al Fossar Xic dóna el tret de sortida a tots els actes. Enguany hi ha hagut una prèvia ja que les insígnies d’or i de plata (50 anys i 25 anys de soci, respectivament) s’han repartit davant del maniple, reflectint en aquest cas els 25 anys de desfilades amb continuïtat. S’ha repartit la insígnia a Joaquim Valls, Anastasi Codosal i Francisco García.
Davant de Santa Maria s’ha repetit un cop més l’acte de Recollida de la Bandera, i el Banderer d’Honor 2018, Climent Roca, ha recollit la Bandera a la capella dels Dolors i l’ha lliurat al Banderer de la Formació. Tot seguit les dues seccions de Llança i els Signums han dut a terme el Combat General.
El Banderer d'Honor, Climent Roca, amb els comandaments i autoritats. Combat general. El Banderer d'Honor lliurant la Bandera al Banderer de la Formació

La plaça de darrera de l’Ajuntament ha estat l’escenari de l’Homenatge a la Ciutat 2018, amb l’estructura i protocol habituals, amb els lleugers canvis introduïts pel nou Capità Rafael Llibre, que s’estrenava en un acte d’aquestes característiques. El públic assistent ha pogut gaudir de les evolucions de la Biga, l’Optíada Juvenil, i els quadres Combat de 2, Estrella i Combat General, realitzats per les seccions de Llança i Signums.

Exhibició de la Biga. Entrada dels Signums o Estendards. L'Optíada Juvenil. Combat de 2 de les seccions de Llança

Dues imatges de la preparació de l'Estrella. L'Estrella en plena rotació. Combat General
Nit de Silenci és sinònim de processó d’estil català. Les confraries dels Armats, Hort de Getsemaní, Coronació d’Espines i Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors, fan el seu recorregut pels carrers més propers a Santa Maria, amb l’únic so dels timbals dels Armats marcant el pas. L’acte final de la processó s’ha desenvolupat a l’interior de la Basílica, amb la col·laboració del Cor Madrigalista i la presència del Bisbe Toni Vadell que va adreçar unes paraules de comiat.

La secció de la Banda a la Nit de Silenci. Aspecte del final de la processó des de l'orgue de Santa Maria. Les seccions de Llança durant la Nit de Silenci



(Fotografies: Mireia Romagosa, Gemma Romagosa, Ricardo Valle i Som Dos)

Jordi Romagosa i Nebot
ex-Capità Manaia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada